Fusk fusk fusk

Jaa, tyvärr har det blivit en del va det.. Har inte orkat hålla emot sötsuget under förra veckan men nu är det nya tag igen.. Så nu när jag slutade jobba köpte jag mig en pizzasallad som är ny för vår butik. Jag tycker väldigt mycket om pizzasallad annars men den här var ju hemsk! Den är så fet.. läpparna blir alldeles oljiga. Nej fy fy... den var ingen höjdare. Ska hålla mig till att göra min egen. Vitkål blandat med italiensk dressing (den man köper på påse och blandar med olja och vatten). Den smakar mycket bättre.. eller så kan jag hädanefter gå in på pizzerian runt hörnet och köpa mig en.

Eventuellt blir det filmkväll ikväll och det ska jag fram emot. Ska bara få i mig nåt mer att äta, eftersom pizzasalladen var hemsk, och sen ska jag ringa bort och höra om jag kan komma lite tidigare. Ska nog ge mig på någon av frukterna jag handlade hem idag. Ett päron är ju sällan fel :)

Ha det gott!
Cito

Snart bär det av uppåt landet..

Underbart underbart underbart!
Resan upp till stockholmskorna är bokad! Lund - Stockholm -  Göteborg - Lund. Blir en liten rundresa, haha. Kombinerade resan upp till Stockholm med min sista utbildningsdag som är på måndagen den 6e april. Åker upp till 08:orna ;) redan på torsdag nästa vecka. Vilken lycka! Nog för att jag trivs hemma med Tom också men ska bli skönt att komma iväg på något på egen hand och få träffa lite vänner :)

Ska ut och gå en runda nu. Blir dock inte så lång idag men en liten är väl bättre än ingen, eller hur?

Ha det så bra!
Cito

Fredagsvirrig och lördagsjobb

Idag blir det en relativt lång jobbedag, 13.30 - 21.15. Det ska nog bli bra det hoppas jag. Var ju lite kortare igår, nämligen 17-21.15 men när var jag på plats?! Jo, redan klockan tre... lagom glad jag var över att inse att jag var där två timmar för tidigt men men, sånt är livet antar jag. Tur att man har nära hem. Cyklade hem med lite godis till min sjukling. Det är ganska konstigt faktiskt för Tom har haft feber nu i flera dagar och det konstiga är att det mest kommer framåt eftermiddagen. Det började redan i tisdags så jag har en klängig rastlös pojk här hemma, haha. Hoppas han blir bättre snart..

Jag tycker det går lite segt när det gäller mina mål. Senaste promenaden var i torsdags så jag börjar få lite dåligt samvete som sagt.. kanske kanske kanske att jag tar en liten tur efter jobbet idag. Troligtvis inte eftersom det är lördag och man då hellre hittar på något men vi får se. Magträningen flyter dock på så jag får väl leva på det så länge. Tror faktiskt den där magmaskinen tränar lite armmuskler också. Det känns så åtminstone :)

Nu ska jag ta på mig jobbkläderna så jag kommer iväg sen. Ska sticka om en kvart så det är väl bara att dra på sig ett leende och intala sig att det ska bli riktigt kul idag och att timmarna bara kommer flyga fram!

Nu ska jag kila,
ha det så bra!
Cito
 
ps. imorgon ska jag slinga håret! ds.

Seg måndag

Usch ja, jag upplever verkligen dagen som seg, fast det är väl jag som är seg. Jobbar 15-19 men var tvungen att gå upp med tuppen ändå vid sju för att åka och lämna in bilen på verstaden. Sen följde en promenad hem vilket i sin tur var tätt följt av frukost och lite sömn igen :)

Vi har precis flyttat hit min säng istället med sängstomme och så nu och jag tycker det är underbart att få sova i den igen! Mycket bättre. Den är lite mindre så det finns lite mer utrymme för att skaffa en riktigt databord. Det vi har nu passar väl inte riktigt utan är mer av en nödlösning än praktiskt. Hur som helst så har jag sovit jättegott i natt och ser fram emot att få gå och lägga mig ikväll igen, haha.

Helgen var helt ok. Var iväg hos Toms kusiner i lördags och grattade på födelsedagen. En av kusinerna med flickvän följde sen med oss hem för att se melodifestivalen (helt klart rätt låt som vann!) och sen sticka iväg på fest. Eftersom jag skulle upp och jobba morgon agerade jag chaufför vilket också innebar att köra hem kusin med flickvän innan jag själv åkte hem. Det var ganska gött att få vara ute och köra så sent, även om det var mörkt och en hel del vatten på vägarna, men det gick bra :) Hade även systeryster på besök igår och vann överlägset i monopol över henne, wohoo!

Hur går det då med promenader och att äta bättre?
Jo Jag gick ingen promenad i torsdags eller fredags (lite dåligt samvete över det) men i lördags så blev det en promenad/joggingrunda med Tom innan frukost. Det var jättefint väder ute och en toppenmorgon för att vara ute och motionera. Igår blev det inte heller någon promenad måste jag erkänna nu. Usch va dåligt av mig! Idag blev det ju en innan frukost, efter att jag hade lämnat bilen. Måste verkligen pressa mig själv även om det är ont om tid så att jag kommer ut och går. En halvtimme borde man kunna ge sig själv. Har däremot varit duktig med att använda min "magmaskin", kommer inte ihåg vad den kallas men det är en sån man rullar ut framåt med för att sen dra sig tillbaka igen. Har även gjort lite vanliga sit-ups för att komma åt andra muskler. Fick även ett tips av Jessie jag ska införa i min magträning.. har bara inte kommit ihåg det på dagarna än.

Nu ska jag sätta mig och kolla efter ett databord. Sen är det nog dags att försöka röja undan lite i sovrummet. Det är verkligen ett bombnedslag sen vi flyttade sängarna. Även lite mat ska jag försöka hinna med att göra..

Ha det så bra!
Cito

Jogging vid 22

Jag vaknade nu på morgonen med en otrolig huvudvärk vilket innebär att jag inte har kommit så långt med dagen än. Har bara ätit frukost och legat framför tvn i sängen. Ska ta mig en huvudvärkstablett snart så det lindras lite så att jag orkar med att göra det som var tänkt idag; diska, laga mat och plocka undan lite. Som vanligt ska jag även försöka hinna med en promenad innan jag börjar jobba men annars får jag väl ta det under kvällen istället.

Tro det eller ej men jag var ute vid 22 igår och joggande med Tom. Efter mötet var jag ju självklart helt slut precis som sist men han lyckades ändå få med mig ut på något sätt. Det fick bli jogga en lyktstolpe, gå en, haha, men fram kom vi!Jag insåg vilken otrolig dålig kondis jag har men det är väl bara att ta en joggingtur lite då och då så kanske jag får upp den också. Om jag varvar det med mitt powerwalkande så ska jag väl lyckas innan Rhodosresan i alla fall :) För det är ju trots allt mitt stora mål; att jag är nöjd med mig själv när det är dags att sätta foten på planet.

Eftersom jag vet att jag nu i början kan komma att stå still i mått pga att muskler byggs så har jag valt att bara väga och mäta en gång i månaden, dagen jag har satt är den 27e varje månad så nu får vi väl se hur det går. Snart lär det väl försvinna lite på magen förhoppningsvis för det är ju där jag vill att det ska hända saker. Tyvärr brukar det ju vara det sista stället men det är bara att kämpa på :)

Idag är det jobb 15-19 som gäller. Känns skönt att ha en så kort dag, man hinner med det mesta då. Det är trots allt fyra timmar kvar tills jag måste iväg.

Ha det så bra!
Cito

Härlig lördag!

Dagen har varit väldigt lyckad idag :)
Det började med en tur till ett ställe utanför S. Sandby där vi skulle iväg med ett par kompisar och kolla på ett torp som tidigare legat i deras ägo. Mycket fint men tyvärr förfallet. Efter bortgången av mannen som bodde där blev det aldrig omhändertaget då bonden som ägde det inte ville sälja. Jag blir så illa berörd på nåt sätt när man ser nåt sånt bara förfalla. Gardinerna var kvar, spisen såg hel ut, det var en del personliga saker som kvar, exempelvis nån form av tavla i det som tidigare var sovrummet. Vi såg allt genom fönstrena som inte hade något glas kvar och jag måste säga att det var så enormt fint där samtidigt som det kändes så sorgset att gå där. Man visste att där hade levt en man som verkligen tyckte om denna platsen och som förmodligen tog hand om sitt torp och därför känns det så hemskt att det inte skulle få vara klar i familjens ägo. Hur som helst så gick vi där och kollade runt lite och njöt av den friska luften.

Vi bestämde oss sedan för att åka ut till Skrylle och ta en promenad men tyvärr så blåste det och regnade så pass mycket (förvärrades av blåsten) att vi bestämde oss för att strunta i det och åka hem istället. Blev lite kaffe och äppelte när vi kom hem, lite mat och sedan tog vi en lång promenad här i krokarna istället. Mycket skönt och trevligt med sällskap även om det då inte blev en lika snabb promenad som när man går själv.

Blev lite tv-tittande när vi kom tillbaka. Kollade in Singing Bee (helt klart rätt person som tog hem det) och sen blev det Wipeout. En hel del skratt under kvällen då med andra ord :)

Nu ska jag faktiskt snart gå och lägga mig. Får bli en tidig kväll idag. Ska försöka tjata upp Tom tidigt imorgon.. han har tydligen gett sig sjutton på att gå ut och springa innan tuppen ens är uppe. Får se hur länge det håller... men får väl hjälpa honom med att ta sig upp i alla fall :)

Skulle åkt till Göteborg för utbildning imorgon men det blev inställt så istället ska jag ner till jobbet. Klart det är skönt att tjäna lite extra pengar när man nu ändå inte ska iväg på det man skulle.

Ha det så bra!
Cito


Upp, ner och upp igen

En bra kväll blev jättedålig för att nu vara på väg att bli bättre igen.. Måste den då bli jättedålig över huvudtaget?

Jag vet inte vad jag ska göra eller hur.. Jag önskar bara att jag visste.

Ehh..

Känns som att jag börjar sakta efter lite med mina promenader. Maten håller jag fortfarande men igår blev det inget ut och gå. Jag hann inte :O Jag borde gå upp lite tidigare för att hinna för jag vet att jag inte går efter jobbet som jag hela tiden intalar mig att jag ska göra. Igår blåste det så mycket så jag ville inte riktigt gå utan följde istället med Tom till MediaMarkt och inhandlade en ny mp3 :) Så nu har jag en ny att ta med mig ut på mina promenader och det känns bra. Har precis testat den, är ganska nöjd :)

Får nog snabba mig med att göra mig iordning istället för att sitta här. Börjar jobba ett idag så det är väl bäst jag ökar takten så kanske jag hinner en kort runda innan jag börjar och så kan jag ta en kort sen också så har jag ändå gjort min halvtimme om dagen.. Great, det satsar jag på!

Ha det så bra!
Cito


Energikrävande möte

Jag har precis kommit hem från nästan en timmes promenad. Provade en ny runda idag vilket visade sig bli en ganska lång, haha, men jag vet att jag kan korta ner den lite genom att svänga av lite tidigare så det blir nog inte en timmes promenad varje dag inte. 

Blev ingen promenad igår.. jag valde att åka iväg och shoppa på förmiddagen. Tänkte att det kanske var lite folk då vilket det också var. Jätteskönt att slippa massa folk överallt. Så förmiddagen gick som sagt åt till shopping och sen åkte jag direkt hem till pappa för att säga hej. Han var i sin tur på väg till farmor så då bar det av dit istället. Stannade där en stund och sen åkte jag hem. Hade lovat en jobbkompis en dumlekaka så jag gick ner på jobbet med dom och passade på att handla. Sen var det bara hem och göra mat och när jag väl står och håller på med det inser jag att det är ett möte jag vill gå på kl sju så det var ju bara att äta och sen ge sig iväg dit, vilket innebär att det inte blev någon tid för en promenad. Kunde gått efter mötet men jag mådde så dåligt då så jag orkade inte. Huvudet var tungt, jag hade ett enormt illamående, jag kunde inte slappna av.. Tog mig istället ett bad med en bra bok men jag kunde inte koncentrera mig.

Jag provade att gå och lägga mig istället men det hjälpte inte heller. Jag kände mig verkligen som en ballong någon släppt ut luften ur. Jag var helt utmattad samtidigt som jag inte kunde slappna av. Kan vara för att jag var på helspänn en hel timme på mötet och höll mig för att inte brista ut i storgråt. Det var först när Tom kom hem som allt släppte. Det bara rann över. Han kramade och kramade och jag grät och grät och grät. Sen var det över.. sen vände jag mig och somnade och så skönt det var även om jag drömde om allt sen. Vaknade halv tio idag och kände inte av nåt alls. Men jag märkte när jag var ute och gick att orken att öka takten extra mycket inte riktigt fanns så jag fick pressa mig själv ganska mycket. tack och lov så var det även lite motvind så det kanske kompenserar det hela lite denna gången :)

Idag är även en jobbig dag för mig.. det är ett år sen mormor gick bort. Jag kan inte förstå det, ett helt år! Jag saknar henne så mycket. Jag minns så väl hur jag och Tom skyndade upp till Karlstad och jag minns all väntan på sjukhuset. Alla slangar, alla apparater.. nej det var fruktansvärt. Jag är ändå glad att det gick fort, att hon slapp ligga och vänta på det.  Tänkte tända ett par ljus bredvid hennes foto sen och jag hoppas att hon på något sätt är med oss här omkring.

Nu ska jag se om jag kan få i mig nåt litet att äta och sen ska jag lägga mig framför tvn en stund.
Ha det så bra!
Cito

Powerwalk

Nyss powerwalkat i regnet.. tog i lite extra idag och det känns gött!
Nu ska jag äta en banan, ta en dusch och sen ska jag begrava mig i min bok :)
Jobb 14-18 idag. Kortis med andra ord, kommer gå fort och sen kan jag gå hem och mysa med min pojk!

Sakta men säkert

Ställde mig på vägen innan frukost och idag och jag har gått ner ett kilo, wohoo! Mycket bättre än att ha gått upp men lite besviken blev jag nog ändå med tanke på att jag rör mig mer nu än förra gången jag gick ner och då hade jag för mig det gick fortare men det stämmer nog att det tar lite tid på detta sättet.
Jag har tagit en halvtimmes lång promenad varje dag denna veckan som varit utom torsdag. Torsdagen var en tuff dag för mig och jag får se det som positivt att jag i alla fall inte tröståt. Nu blickar jag framåt igen och hoppas på att klara mig bra en vecka till, som precis som denna, passerar utan fuskätande (för jag lyckades faktiskt med att låta bli att fuska!). På min gottedag i lördags var jag knappt sugen på nåt. Det är lite roligt faktiskt för jag kan va sugen på både det ena och det andra men sen när jag väl får äta det så vill jag inte ha det, haha. Så det blev lite morötter med dipp och några chokladbitar. Värre var det igår då vi hade firandet för Tom. Äppelpaj, chokladbollar och dumlekakor. Åh, dessa dumlekakor.. dom är syndigt goda!

Har precis avslutat min frukost och sitter och funderar på om jag ska ta mig ut och gå direkt. Tyvärr regnar det ute och det är ju mindre roligt så jag kanske få vänta lite till. Sen ska jag försöka ta mig en ordentlig powerwalk idag :)

Ha de!
Cito

RSS 2.0