Teori?

Teori blev det ju inget av.. jag hade glömt nycklarna i min andra jacka som hängde hemma så att lämna Toms hus var svårt. Mina nycklar till honom hänger ju på min nyckelknippa och hur skulle jag få tag på dom när ingen va hemma här? Så jag kunde inte ens lämna huset olåst för att hämta rätt nycklar eftersom dom var inlåsta och senast halv tre behövde jag lämna huset för jobbet. Snacka om att sitta i klistret... Efter att ha svurit lite för mig själv så bestämde jag mig för att försöka komma på en bra lösning men det gick segt det också ska jag säga. Kom fram till slut att jag var tvungen att lämna huset, gå till syrrans skola, ta hennes nycklar, gå hem till mig och hämta mina nycklar för att sen gå till Tom och låsa huset. Sen kunde jag ju alltid gömma syrrans nycklar utanför vårt hus någonstans så jag slapp gå tillbaka till hennes skola för att sen gå hem igen och allt det där.. Men jag måste ha haft turen på min sida idag.. lite i alla fall... för när jag står och börjar förbereda mig mentalt inför detta stora projekt så hör jag en nyckel i dörren hos Tom och in kommer hans bror Ted. Vaddå lycka?! Han skulle bara hem på nån rast för att hämta nåt skulle jag tro så han kunde ju låsa efter oss sen.. Men fortfarande återstod ju biten hur jag skulle ta mig in i mitt i eget hus. Det fanns ju inte mycket val.. Jag började helt enkelt gå mot min systers skola. Eftersom vårt hus ligger på vägen dit tog jag en vända dit för att se om jag hade cykeln olåst så det hela skulle gå lite fortare.. Även lite tur hade jag då! Där utanför dörren stod min röda cykel och bara väntade på att få bli använd. Yes! Äntligen skulle jag få tag på mina nycklar. Först då märker jag att det faktiskt regnar. Stora tunga droppar som blött ner hela min sadel. Jag övervägde tanken cykla + bli blöt i rumpan + gå till en mellanstadieskola = uskrattad.
Åh nej tänkte jag, så kul ska vi inte ha det! Så Linn tar upp jakten på en plastpåse på altanen (inglasad som tur är) på baksidan och hittar en som inte såg att vara till nåt större syfte än att ligga där på soffan så jag tog den. Ut till cykeln igen och börjar trampa iväg.. Usch och fy för va kallt det var.. Vantar, nej det hade jag ju inte i väskan så det var ju bara att  bita ihop till jag var framme. Väl där, pustandes och stånkandes lyckades jag få tag på min syster som mer än gärna lånade ut sina nycklar. Tack och lov att jag inte behövde muta henne med godis för det hade jag inte heller fått med mig :P Efter många om och men kom jag in i värmen och sen blev det en varm filt om mig, frukost och tv-tittande. Det där med teori fick vänta lite kände jag efter denna jobbiga morgon..

Morrn morrn!

Då sitter man här nästan lite yrvaken.. ok, nu tog jag i. Har varit upp i snart en timme. Men det är verkligen skönt att få dra sig lite idag känner jag. Orkar inte riktigt stressa om jag ska vara ärlig. Är fortfarande hos Tom, sov här inatt :) Han är så go på morgonen. Han tar sig upp efter alla hundra larm och gör sig iordning. Sen ger han mig en puss på kinden, gör nåt annat.. kommer sen tillbaka, ger mig en puss på mun och säger "Jag älskar dig". Alltid mysigt att få höra det när man precis har vaknat och ser ut som ett troll.. Äkta kärlek ;)

Idag ska jag i alla fall försöka plugga lite teori.. Jag vill verkligen få detta gjort nu. Skulle vara så skönt att få ha det där kortet i handen. Extra gött vore det ju om jag fick det innan jag flyttar så jag slipper tänka på dom utgifterna då. På tal om flytt så är det ju vad min chef kommer säga idag som kommer avgöra om det kan bli någon eller inte. Jag har fortfarande inte riktigt förstått varför han bara vill sätta mig på 16 timmar när han är så säker på att det kommer att bli över 20 iaf. Men han räknar väl bara pengarna precis som vanligt. Kanske dags att söka andra jobb? Fast jag trivs ju där i övrigt och jag kan rutinerna så just nu skulle jag bara tycka det var jobbigt att börja om på nytt. Men måste jag så måste jag ju. Det är ju det Mats måste förstå.. att kan han inte ge mig tider där så kommer jag ju förr eller senare gå därifrån och det är ju han och hans butik som blir lidande, inte jag.

Var hem till Toms farmor och farfar igår. Det var trevligt :) Lite prat och fika. Tycker väldigt bra om dom. Man känner sig snabbt väldigt avslappnad och det är skönt. När det gäller Toms familj över huvudtaget så känner jag mig väldigt bekväm och avslappnad vilket är väldigt skönt. Önskar att det kunde vara likadant för Tom när det gäller pappa och Lotta.. men hemma hos oss är det knappt så jag känner mig bekväm så varför skulle han göra det?

Fick veta igår också att farfar verkar ha tumörer på hjärnan också.. Inte bara utanpå lungorna. Så nu ska läkarna se om behandligen hjälper dom på lungorna annars så avbryter dom behandlingen. Antar att det inte finns mycket att göra då längre. För skulle dom inte lyckas med lungorna och ändå går på dom på hjärnan så är ju tumörerna på lungorna fortfarande kvar och gör skada. Dom vill väl kanske inte utsätta honom för mer lidande än nödvändigt skulle jag tro. Tycker väldigt synd om farmor. Hon har förlorat ett par vänner och sin mamma inom väldigt kort tid och nu ska hon kämpa med detta också. Jag hoppas verkligen att inget händer honom.

Klockan tickar ser jag.. ska börja jobba klockan tre så det är väl bäst att göra sig iordning och öppna teoriboken sen innan det är dags att sticka iväg och hoppas på det bästa på mitt anställningsbevis.  Uppdatering på detta kommer ska ni se. Antingen blir det lycka eller så blir det en massa aggresiva toner i nästa inlägg..
Håll tummarna för mig!

Åhh!

Det där med halvtid är väl inte att räkna med längre. Är ju inte direkt jätteglad på min chef. Jag kan skriva 16 timmar i veckan.. Han som sa "vi kan skriva 20 men det blir nog 30". Eh, om han är så säker på det så varför i hela världen ska han sänka ner det till 16. Nej usch, det blev jag faktiskt inge glad på.

Har haft massor att göra på jobbet idag för övrigt.. men allt har gått bra ändå. Förutom incidenten jag nämnde ovan då vill säga. Innan jobbet var jag faktiskt så duktig att jag monterade ihop mina trådbackar och rensade upp mitt lilla klädkaos i sängen. Tur jag sov hos Tom i natt, annars hade jag nog fått göra iordning långt in på natten och det hade jag ju varit mindre kul.

Ser fram emot påsk också :) Visserligen är det begravning strax innan och det kommer ju att ta på krafterna men sen kommer Jessie ner. Det ska bli jätteroligt att få träffa henne igen. Det var ett tag sen om man bortser från vår snabbfika nu i veckan när jag ändå var upp till Karlstad. Jo, under påsken ser det ut att bli lite festande hos pojken och sen utgång. Ska inte bli helt fel faktiskt. Vi får hålla tummarna att det blir lyckat.

Oj så tiden springer iväg.. Det är väl dags att gå ner och bänka sig framför tvn. Ska se House ikväll är det tänkt.

Btw, såg ni att jag lyckades uppdatera redan dagen efter, wohoo! ;)

Nya tider..

Jaha, då har jag också hamnat här bland alla andra tusen människor. Dags för mig att hamna i bloggfällan. Men det är väl bra att förnya sig lite och detta blir väl en bra start, eller?
 Jag som aldrig trodde jag skulle sätta mig här och skriva om allt möjligt som händer i mitt liv men men, någon gång ska det väl hända. Ska försöka ta ut dom viktiga och intressanta bitarna i mitt liv, eller om inte det så dom oviktiga roliga.. Äsch, hur svårt kan det vara.. det är väl bara att skriva om allt som poppar upp i hjärnan, det verkar alla andra göra och det funkar som jag ser det.. So here we go.

Mormor gick bort förra veckan så jag har varit i Karlstad och spenderat tid med min morfar. Planerat begravning, valt vilken asklund hon ska läggas i och lagat mat till morfar. Usch, det oroar mig lite hur han ska klara sig sen fast jag innerst inne vet att han kommer att klara det här. Är så tacksam över att ha min pojk Tom, han har ställt upp till max hela veckan och han har visat sidor jag knappt hade räknat med. Han är verkligen en underbar människa!

Min lilla vackra kom och trampade runt i sängen imorse och tittade på mig med dom där underbara ögonen. Jag blir alltid så varm inuti när han kommer och lägger sig tätt intill och ser så där underbart gullig ut. Han ligger mig verkligen varmt om hjärtat. I övrigt var morgonen ganska seg men tog mig iaf till körskolan in lektionen för att plugga lite teori, ska jag va ärlig gick just den biten inte bra alls idag. Väldigt missnöjd med det men körlektionen gick bättre. Min körskolelärare slapp ta taxi tillbaka idag, helt lyckat! Nej skämt å sido.. det gick bra, längtar tills jag har tagit det där körkortet faktiskt. Det ska bli väldigt skönt.

Sen har jag haft lite kaos här hemma. Har jag försökt sortera alla mina kläder inför att få in trådbackar i garderoben. Känns skönt att få lite mer koll. Vågade knappt titta in i röran förrut och det blev alltid en massa suckande när jag skulle leta reda på en tröja men så är det inte längre, sorterandet blev lyckat. Resultat tills vidare: allt ligger i högar på sängen, hehe. Men meningen är att dom bara ska vara där ikväll. Efter jag lagat till lite curryfärs ska jag iväg till ikea och kika runt lite senare idag. Blir nog bra det..

Sist men inte minst så är det lägenhetsletande på g förhoppningsvis. Vilken lycka den dagen jag och Tom flyttar! Bara att få rå om sig själv och sitt eget ska bli jätteskönt. Nu ska det bara till att min chef skriver på papprena om garanterad halvtid. Annars kan jag lika gärna glömma flytt inom den närmaste framtiden i alla fall, tyvärr.

Nej, ska låta bli att göra det första inlägget för långt vilket det nog redan blivit så nu är det väl upp till bevis på hur bra jag kommer att vara på att uppdatera detta. Wish me luck!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0