Öronproppar, ja tack!

Då har jag lyckats dra på mig en förkylning igen.. Inge vidare alls. Jag bara snörvlar och snörvlar och igår kändes det som om jag spenderade mer tid ute på lagret för att snyta mig än vad jag satt i kassan. Idag ska jag visserligen vara i posten och då är det lättare att gå ifrån samtidigt som jag slipper sitta och snörvla över kundernas varor. Tycker inte att det känns så fräscht för dom så jag hoppas det går bra i posten. Dock är det ju kallare nere i den hörnan så vi får väl se om inte näsan kommer rinna mer bara för det. Ska bara jobba fyra timmar idag och det borde jag ju kunna stå ut :)

Ni ska vara glada att ni inte var och handlade hos oss på morgonen vid halv nio igår. Byggarna borrade i taket ovanför kassorna och en liten bit därifrån så allt vibrerade och jag som redan var tung i huvudet av förkylningen trodde nästan det skulle trilla av :P När jobbarna sen hade sin frukostrast och en annan kassörska kunde komma loss från kassan smet hon in på apoteket och köpte öronproppar till alla som jobbar i kassan. Tack!
Det kommer bli så fint sen när det är klart! Ser verkligen fram emot att se hur det ska bli. Än så länge har vi bara fått en liten guidad runttur inne i den nya delen men det var ju bara väggar uppe då så man kunde kanske inte riktigt se allt framför sig..

Igår spenderade jag även lite tid hemma hos pappa efter jobbet. Kände inte riktigt för att äta själv en kväll till så jag bjöd över mig själv på middag. Försökte även klippa lite knutar på Wayne men det går inte. Det är så nära skinnet så det tar lite längre tid att klippa för att man vill vara så försiktig som möjligt men han tycker inte att det är så roligt att ligga med magen i vädret hur länge som helst.. därför ringde jag idag och bokade tid hos en veterinär som får raka bort det istället medan han är sövd. Tyvärr fick det bli så. Jag vill ju inte att han ska gå med dom stora knutarna.. fast han verkar inte besväras av dom och det är ju bra.

Imorgon är det ju valborg och jag och Tom har fortfarande inte riktigt bestämt oss för hur vi vill göra.. Vi vet att vi ska äta middag hos en kompis men det är efteråt sen som vi inte vet. Ska vi med till Malmö eller Lund eller strunta i det helt? Känns som att det är dags att bestämma sig ikväll. Får ta ett snack med Tom igen..
Nu ska jag göra mig iordning och ta mig ut i solen en stund. Jättefint väder idag :)

Ha det så bra!


En dag med ogråtna tårar

Denna dagen har inte varit något vidare bra tycker jag.. Morgonen började bra med lite bråk med Tom och sen dess har dagen inte blivit mycket bättre. Har känt hur tårarna har bränt bakom ögonlocken hela dagen och hade någon sagt något oläpligt till mig i kassan hade jag nog gått och gömt mig på lagret. Nej usch och fy, det har varit en jobbig dag..  Det konstiga är att jag idag har upplevt det som att många kunder har haft svårt att säga hej tillbaka i kassan. Där sitter man och är trevlig och säger "hej hej" till alla och så är det typ bara hälften som svarar tillbaka medan resten bara tittar på en som om dom undrar varför jag anser mig värd att pratas till. Eller så är det alltid så men att jag bara är extra känslig idag..Får väl hoppas att morgondagen blir bättre. Då ska vi iaf få nytt golv i köket :)

Just nu känns valborg oviss och jag börjar faktiskt fundera på att strunta i det helt och hållet.. Känner mig lite besviken på de sk. vännerna här nere. Får hoppas på att det blir bättre snart för det känns enormt ensamt, precis som jag känt förr.

Något positivt att säga är iaf att middagen på Lilla Torg med Nadia och Pernilla igår var jättegod. Blev grillad lammfilé med dubbelbakad potatis med getost och baconlindad rödlök. Underbart!

Ha de!

Trevligt besök

Idag kommer morfar och hälsar på :)
Ska in till Malmö och möta honom runt 14-tiden och ta en fika tills Tom kan komma och hämta upp oss. Ska på 40-års firande imorgon så det kan ju hända att jag åker in lite tidigare för att fixa det sista med presenten som jag ska ha med mig. Jag tror att detta kommer bli en toppendag!

Nu ska jag städa iordning här lite snabbt så det ser respektabelt ut.. sen blir det väl att göra sig själv iordning så den som bor här också ser respektabel ut, haha. Ha det så bra gott folk!

Baka baka liten kaka

Wohoo! Igår fick jag mina saker från Tårtdekor. Nu ni ska jag baka.. Ska faktiskt prova att göra en trevåningstårta - vit med röda rosor :) Ska ta det en dag när jag är ledig så jag har gott om tid på mig.. exempelvis på måndag tror jag. Lovar att lägga in en bild när den är klar!

1,5 kg sugarpaste, röd pastafärg och en rosutstickare.

Shopping

Jag har nästan precis avslutat ett mycket givande samtal.. Lite nya tankar och lite ny inspiration, helt underbart!

Dagen kan väl beskrivas med ordet "shopping". Kollade in nya köpcentret Entré i Malmö. Det har funnits ett litet tag nu men i tron om att det kan ha varit mycket folk de första veckorna så har jag hållt mig undan.. fram tills idag. Jag är så glad för att New Yorker har öppnat där. Jag kan hitta hur mycket som helst där inne som jag skulle vilja ha.. tyvärr kanske det inte alltid passar mig lika bra som det ser snyggt ut på galgen men vaddå? Jag hittar i alla fall saker som jag vill prova och som jag vill ska sitta bra. Det är skillnad mot andra butiker där jag kan ha riktigt svårt att hitta något.

Det där med viktnedgången har verkligen gått åt skogen sen jag åkte upp till Stockholm men det är inte lönt att deppa ihop för det.. Jag har känt mig som en uppblåst ballong de senaste dagarna så det är väl inte mer att göra än att ta tag i det igen. Jag klarade det ju förut, så varför skulle jag inte kunna göra det igen?
Imorgon är det måndag, en bra dag för mig att börja om igen. Denna gången utan att väga mig varje vecka! Det räcker med en gång varje månad. Det blir nog bättre för mig så :) (Om jag håller det så är jag värd många jordgubbar).

Känner att tiden bara tickar iväg. Ska upp imorgon för att åka bort till pappa. Tom skulle hjälpa honom med att köra lite grejer till tippen så då kan det hända att jag tar med systeryster och åker iväg och kollar lite kläder under tiden. Kan bli så att vi åker till det andra New Yorker utanför Malmö sen också.. Tom tyckte bättre om den affären och inte mig emot.. jag hittar ju mycket att prova där som sagt. Blir att jobba kvällen på det sen, 15-21. Kommer knappt ihåg hur jag ska jobba i veckan men jag hoppas den rullar på fort :)

Ögonlocken vill inte riktigt hålla sig uppe känner jag så jag tänkte faktiskt ta och sova lite nu. Jag hoppas ni har haft en bra påsk där ute! Själv var min jättebra med god middag, trevligt sällskap och ett och annat påskägg ;)

Sweet dreams,
Cito

Stockholm och Göteborg

Stockholm var toppen!
Första dagen gick jag nog Jessie på nerverna när jag hela tiden tjatade om hur stort det var och att jag tyckte hon kunde flytta någonstans där jag kunde lära mig att hitta själv och där tempot inte var lika högt, haha. Som tur var ändrade jag uppfattning under de resterande dagarna. Jag tycker visserligen att det fortfarande är stoooort men dock inte helt omöjligt att lära sig att hitta där :)
Så vad gjorde vi egentligen då?
Torsdag: Jag kommer fram 23.30 och det blir hem, snacka lite och sen sova.
Fredag: Jessie åker med mig in till centralen och ger mig en snabb rundtur vart jag skulle gå sen osv. Blir sen dumpad vid tunnelbanan och tar mig tillbaka själv dit jag ska träffa Emma. Sen blir det då lunch och lite shopping tills klockan har rusat fram till halv fem då det var dags att möta Marie. Tillbaka till centralen och träffa henne. Sen blev det tjejkväll hemma hos henne med mycket god mat, vin och en underbar efterrätt!
Lördag: Kaos! Jag och Jessie laddar för en glass och ska möta upp hennes kollegor för att tillsammans äta glass. Efter en del missförstånd, mycket vandring fram och tillbaka och kanske en del gnäll från min sida då jag fått "skavsår" så hamnar vi på Ben & Jerrys i Gamla Stan. Det blev god glass i solskenet. Därefter tar vi oss till ett wokhouse för att äta mat vilket också tar en evighet att ta sig till gåendes :P Dock gick vi förbi slottet och det var ju trevligt.. Efter lite mat blev det hem till Jessie för att byta om. Sen iväg på förfest med kollegorna vi åt glass med. Det var trevligt och katten som bodde där gick rätt in i hjärtat på mig med sina små vampyrtänder som han hade. Så underbart söt fast han såg ganska agressiv ut men skenet bedrog ska ni veta! Vidare bär det av till en hårdrocksbar där lite annorlunda saker händer :P En man (40-50 år, långt hår och kortare än mig) tyckte att Jessies kollega var kungen för att han hade så snygga tjejer omkring sig.. varvid han sen måste påpeka hur snygg jag är och hur gärna han vill krama mig. Visst, kram kram gå nu tack, hahah. Lite senare kommer samma kille fram igen för att göra om precis samma sak.
När jag sen kommer ut från toaletten sitter det en annan man (45-50, bandana, svullet öga?) och frågar mig lite snällt "Vill du ha sex med mig?".. svar: "Nej tack, helst inte, jag har pojkvän", han svarar "Ok, då slipper du".
Udda konverstation som jag aldrig blivit utsatt för tidigare, men det var en mycket intressant upplevelse.
På vägen ut fick jag se Magnus Uggla och hälsade på honom. Han kollade visserligen på mig som om han undrade "och vad vill du mig?" så jag gick därifrån ganska snabbt och ut i kylan. Sen blev det efterfest. Vi skulle dra hem vid 5 men stack vid 6 istället men tyvärr fick vi fel beskrivning till tunnelbanan så vi kom hem 7.30 söndagmorgon.. lite lagom trötta :P Stupade i säng.
Söndag: Sovandes till 13, därefter blev det att gå och köpa pizza till frukost. Tyvärr en pizza ingen av oss var nöjda med men det gick ner i alla fall. Därefter la vi oss på sängen för att jäsa lite men det slutar med att vi åter igen somnar och vaknar en kvart innan vi ska iväg med bussen till Jessies ena jobb. Jag fick vara med och hjälpa till :) Jag blir inte bakis så det var inga problem. Vi tog oss galant igenom passen och sen bar det av hemåt. En spaghetti carbonara på det och sen blev det bara tv-tittande tills det var dags att sova.
Måndag: Jag tar mig upp vid sex på morgonen och försöker låta bli att väcka Jessie så hon kunde få lite sovmorgon i alla fall. Strax efter sju drar jag mig ner till tåget och tuffar vidare mot Göteborg där jag spenderar dagen med utbildning (färdigutbildad receptionist nu, wohoo!). När jag är klar med det träffar jag min gamla barndomsvän Johan och ska ta en fika med honom. Lyckas så klart hamna på ett café som skulle stänga en kvart senare så det blev en snabb fika som sen övergick till massa prat på en bänk utanför stationen. 19.30 tuffar jag sedan vidare hem mot Lund. det var jättemysigt att få krama och pussa på Tom igen men vi gick ändå och la oss ganska fort. Han skulle ju tyvärr upp och jobba dagen efter medan jag fick vara ledig

Tyvärr fick jag under min lediga tisdag ett mycket tråkigt besked och det kan vara så att jag inom kort kommer att åka upp till Karlstad..

Nu har jag skrivit en uppdatering i alla fall. Hade nog kunnat skriva en hel dag om allt jag gjorde i Stockholm men jag har tagit med det viktigaste. Som ni säkert märkte så var lördagen en av dom dagar vi gjorde mest och som jag har mest att berätta om. Mycket nöjd med resan och är jätteglad att jag nu kan säga att jag är utbildad receptionist.

Nu ska jag bara hänga lite tvätt så ska jag sticka ner till jobbet sen. Kort dag idag så jag slutar redan kl 18 :)

Ha det så bra!
Cito

Ring Ring

Klockan 08.30 ringde telefonen imorse.. Hemtelefonen! Den som nästan aldrig ringer och när den väl gör det så är det en försäljare så jag valde att ligga kvar och gotta mig i sängen istället för att gå upp och svara. Tji fick jag för det för ett par minuter efter att den tystnat så ringde Tom och sa att dom som ska sätta upp fläkten i köket skulle komma om en kvart.. Jo men tack för det liksom.. Där låg ju jag och såg fram emot att somna om några minuter till innan klockan skulle ringa men nej nej.. istället fick jag gå upp och skruva ner hyllorna vi hade ovanför spisen. Lagom trött var jag men jag fick ner dom till slut :)

Han kom nyss, han med fläkten, så det där med en kvart stämde inte riktigt men men, jag får väl se det postivt; jag hann vakna till liv lite och äta en mindre frukost, så det var ju bra.

Dagen består av jobb 14-18 idag. Tiden fram till dess ska jag ägna åt att finslipa skolarbetet och tiden efter ska jag ägna åt att packa.. Det är ju faktiskt redan imorgon som det bär av till Stockholm, wohoo!

Nu ska jag hänga tvätt och sen ska jag slänga i en ny maskin så jag har rena kläder att packa ner :)

Ha det så bra idag!
Cito


RSS 2.0