Azorerna

Efter många diskussioner och letande efter vart jag och Jessie skulle ta vägen på vår semester så fastnade vi till slut för Azorerna. Lite mer än en månad senare tog vi väskorna, pojkarna och nyfikenheten med oss och bar oss av mot vulkanöarna för en upplevelse.. och vilken upplevelse det blev!

Azorerna skulle jag nog inte rekommendera till den som vill ha en sol- och badsemester utan snarare för den som vill se och upptäcka. Enormt vacker natur och vädret kunde skifta snabbt. Nu hade vi visserligen tur och hade mestadels sol men en liten regnskur kunde komma fram emot kvällen.. dock försvann den lika fort.

Jag har fått vandra upp och ner ur en vulkan. Bada i en kall kratersjö. Bada i tempererat vattenfall och fått föryngra mig i ungdomens källa. 
Jag har fått se allt från palmer till ormbunkar till de vackraste blommor. 
Jag har fått se ett av europas två teplantage, gå längs åkermarker och hästmarker, klättra genom taggtråd och möta getter vallandes av en kille med ipod.
Jag har fått prova naturligt kolsyrat vatten, mat ångkokat i marken av vulkanisk aktivitet, provat lokala vin och ostar, sett majs tillagas i fumaroler samt fått tillaga kött på en skållhet lavasten.
Jag har fått njuta av solen, rynka på näsan åt svavellukt, solat på en betongplatta och legat på en strand av lavasten.
Jag har trillat av vågor, haft på mig en våtdräkt och jag har fått simma med vilda delfiner. Lycka!

 

RSS 2.0