Snörvel snörvel..

Nu sitter jag här och snörvlar för mig själv. Självklart ska en förkylning krypa på nu när vi snart ska ha inflyttningsfest och jag ska få vara långledig. Hade önskat att jag var frisk till mina lediga dagar så jag och Tom kan ta en tur till Danmark som jag vill.. Vore så mysigt att gå omkring med honom där och bara va :)

Känner att jag är lite dålig på att uppdatera här men vad har egentligen hänt som är värt att skriva om? Midsommar floppade väl ganska bra. Jessie skulle kommit ner men då blev den rackaren sjuk (tror hon smittar genom telefon) så det blev inte mycket firande för alla andra vänner hade planer på sitt håll och så där. Jag skulle ändå upp och jobba dagen efter så det var kanske lika bra det att jag inte festade för hårt. Det blev middag hemma med Tom och en bra film :) Till efterrätt blev det jordgubbar och ostbricka, inte helt fel det inte. Så det blev väldigt bra trots att det inte blev som det var tänkt.

Hade hoppats på att Jessie kunde komma ner till inflyttningsfesten men tyvärr så fick hon inte ledigt från jobbet för det var för många som hade tagit ledigt redan tyvärr. Frågan är bara när hon har möjlighet att få ledigt igen, det är väl det stora problemet. Det är ju inte så lätt för någon av oss att bara åka. Det är ju en bit så det krävs ju att man stannar några dagar.

Måste bara påpeka att min granne fortfarande spelar musik och har nog gjort det hela natten för han höll på redan igår vid nio. Nu lät det som nån robotröst och sen kom någon musik igång. Man skulle tro att det är jag som spelar i rummet intill eller något. På ett sätt lite irriterande faktiskt, jag hör inte ens min egen tv. Då är det nog lite väl högt från hans sida. Tyvärr är det nog bara att vänja sig för Tom och jag har sagt ifrån att vi inte bryr oss om det på helgerna men på vardagarna kunde han ju faktiskt låta bli. Undrar dock hur mycket han har lyssnat med tanke på att klockan ett i natt höll han fortfarande på. Lyckligtvis skulle varken Tom eller jag upp idag så det gick ju bra men trist annars när vi ska upp.

Usch vilka underbart ointressanta vardagliga saker jag skriver känner jag men just nu händer inte så mycket stort och intressant tyvärr. Vardagen rullar på.. Krille har iofs kommit ner till skåneland så Tom har tagit lite extra ledigt för att kunna spendera lite tid med honom men det är väl det enda som gör att vardagen bryts lite som läget är nu. Men snart är det inflyttningsfest som sagt och då jävlar ska det bli kul :)

Ha det bra där ute!


Tvätta tvätta tvätta

Jaa, precis som rubriken antyder så skulle jag tvätta en massa idag men vad tror ni händer? Jo när jag släpat ner allt i tvättstugan, laddat maskinerna och hällt i tvättmedel och sköljmedel så vägrar fanskapet att starta. Jag tänkte det att jag måste vara nån oteknisk idiot som missat någon knapp någonstans men nej inte ens det! Ok, jag kollar allt igen. Jag börjar med att kolla att luckorna är stängda ordentligt, kollar att strömbrytarna är tillslagna, jag trycker på alla (3!) knappar som finns på maskinerna. Nej, fortfarande stendöda. Så typiskt! Här skulle jag vara duktig och tvätta så Tom skulle slippa helt och hållet för en gångs skull.. Det var nog inte meningen att jag skulle tvätta idag, undrar varför..

Sen skulle jag iväg med Nadia och fika i Malmö men det gick också åt skogen. Då har människan gått och stukat foten igår.. Så den här dagen blev ju verkligen inte som tänkt. Det blir så att jag lagar mat tills Tom kommer hem och sen sticker han och jag till Ikea en sväng, som tröst :P Nej då, men vi behöver köpa en spegel och en skohylla och lite sånt där. Tur att vi fick presentkort på vår inflyttningsfika vi hade..

Igår var jag iväg och grattade, tremänningen (nästkusin/syssling för er som inte är uppifrån), Mattias som tog studenten. Han höll ett jättesött tal precis när han kom hem så ögonen började tåras lite hos allihop tror jag. Vilken fin dag det blev :)
Det var kul att träffa lite släktingar igen.. Det var många hos Mattias som tillhör släkten men som jag aldrig har sett tidigare. Det var lite roligt faktiskt. Alla så underbart trevliga :)

Nu ska jag kila iväg och handla lite är det tänkt, annars blir det väldigt svårt att laga mat. Fiskgratäng idag, mums!

Ha det gott där ute!

En liten gnutta hopp..

En liten gnutta hopp for igenom mig idag när jag träffade mamma. Jag som var orolig inför mötet blev positivt överraskad över att se henne igen. Hon så fräsch, glad och pigg ut att man inte kunde låta bli att le. Självklart var jag lite skeptisk över det hela men att se henne ha bättrat sig så mycket sen sist betydde väldigt mycket för mig. Ett hopp tändes igen att det någon kommer att bli riktigt bra igen.. Vi har haft en strålande dag tillsammans!

Morfar kom ju också med ner och det var kul att se honom igen också. Dock spenderade jag inte lika mycket tid med honom idag som jag gjorde med mamma men han förstår nog att det behövdes.

Det var längesen mamma och jag ens gick på stan tillsammans, det är nog snart år sen. Så att gå och shoppa med henne idag var verkligen jättekul och vi har verkligen kunnat skratta tillsammans och pratat om allt möjligt. Vi fick väldigt mycket tid på egen hand då Tom tog med morfar och tankade och handlade medan jag och mamma gick upp och började göra iordning maten som blev tacos. Mycket lyckat! Morfar hade inte provat det tidigare men han tyckte verkligen att det blev gott.. Härligt det.

Morfar hade även med sig en blomma till mig och ett foto av mormor i ram. Det är verkligen jättefint och det ser ut som att hon när som helst ska vända sig om och prata med mig. Det känns väldigt tomt utan henne och jag saknar henne oerhört mycket men jag är glad att jag fått hennes armband som hon haft hela sitt liv. Det är verkligen jättefint med små berlocker på och mammas bitmärke på det ena :P Mormor hade det redan när mamma var liten så hon har ju lyckats sätta sina spår på det, men det är verkligen jättefint och jag kommer alltid vara rädd om det. Jag visste inte förrän hon gått bort att hon sagt till mamma att hon alltid velat att jag skulle ha det efter hennes bortgång, och nu har jag det här men jag kan lova att jag lätt skulle lämna ifrån mig det igen om bara mormor kommer tillbaka. Jag saknar att bara kunna ringa henne när jag vill.

Jag, morfar och mamma pratade mycket om vad mormor hade sagt om hon kunnat vara med och sett lägenheten och hennes minne blir inte bara till tårar längre utan nu kan faktiskt små leenden dyka upp igen när vi pratar om henne. Trots det så kom det en tår när jag kom hem ikväll och tittade på fotot igen. Min fina lilla mormor, jag önskar verkligen henne tillbaka men jag vet att det inte går och istället hoppas jag att hon finns runt om oss och håller ett vakande öga på oss alla. Jag vet att om hon kan så gör hon det samtidigt som hon oroar sig lite hur det ska gå för oss.. Idag får det mig att le.

Ett hopp har väckts hos mig igen och jag orkar verkligen se lite positivt framåt ett tag nu. Allt ska bli bra även om det tar sin tid. Jag ska fixa det här!

Morrn morrn!

Godmorgon godmorgon, hör fåglar sjunga glatt godmorgon gormorgon i kööööör!
Lika bra att ni faktiskt inte hör mig sjunga det där.. det låter nog inte så vackert, speciellt inte när man är liten halvt nyvaken. Hamnade här före frukost idag.. Inte varje dag det händer men tyckte att jag skulle söka ett jobb som jag såg igår. Lika bra att göra det nu medan jag kommer ihåg det. Så nu är det snart gjort. Ansökan är på väg att skickas.

Idag ser ut att bli en fin dag så jag tror jag ska åka hem till farmor och låna trädgården lite så jag får lite sol på mig.. Får väl kanske försöka plocka undan lite i lägenheten innan jag sticker så den ser respektabel ut. Snart är mamma och morfar här också. Lite nervöst men det ska nog gå bra. Dom kommer imorgon men det är på lördag vi faktiskt ska ses. Hoppas dom tycker om lägenheten precis som vi :)

Min lilla pärla trampar omkring här och vill ha all uppmärksamhet i världen. Han är så go! Min andra lite större pärla är på jobbet.. Ganska trist att vakna utan honom men han är så söt och  kommer alltid in och ger mig en puss innan han går på morgonen :) mysigt!

Firade Toms brors student i tisdags. Det var riktigt roligt och va go mat Cailla och Ronny hade gjort iordning. Det var mycket jobb bakom det där. Jenny och jag satt och snackade lite allmänt i ett hörn, Tom minglade runt bland alla släktingar och Jerry höll sig med vännerna. Det blev en riktigt lyckad kväll :)

Vårt inflyttningsfika vi skulle ha med familjerna har passerat också.. och som jag bakade inför detta! Det slutade med 4 olika sorters "kakor". Kanelbullar, vaniljbullar, vaniljdrömmer och chokladmuffins med vaniljkräm. Åh så got det blev om jag nu får lov att säga det själv ;) Det sistnämnda påminner om kladdkaka med lite vaniljkräm inuti och det var verkligen gott! Sen blev det även marängtårta vilket också blev lyckat. I alla fall den ena :P
Marängtårtan består av en marängbotten, vaniljvisp ovanpå och sen lite strössel och hallon. Skulle egentligen va silverkulor ovanpå men jag tycker att man biter av sig tänderna med det så jag valde ett annat alternativ vilket ju faktiskt blev bra..



På tal om fika så börjar jag faktiskt bli lite hungrig så det är nog dags för lite frukost.. ha de!

RSS 2.0