Hemma igen

Nu ligger jag i soffan och vilar upp mig efter gårdagens resa.. Det måste låta som om jag är en riktig soffpotatis men jag gör faktiskt en hel del om dagarna men oftast när jag skriver här i bloggen sitter jag i soffan. Hur som helst.. det var ju igår som jag skulle upp till Göteborg. Dagen försvann väldigt fort faktiskt och vips så var jag hemma igen, 12 timmar senare. Dagen i Mölnlycke bestod av HLR och konferenskunskap. Väldigt intressant faktiskt. Trivs bra med utbildningen och lär mig väldigt mycket. Nästa gång är vi inbjudna till en brandövning ute på Landvetter. Ska bli spännande men lite läskigt ändå. Vi ska t.ex. få lära oss vilken släckare vi ska använda på olika material, släcka en docka och kanske få gå in i ett rökfyllt rum etc. Är nog en bra träning skulle jag tro :)

Det är ganska roligt ändå när man sitter där på tåget och får se alla olika sorters människor. Man undrar ibland vart dom är på väg eller vad dom sitter och tänker på. Vad tänker dom om mig?
Nåja, på stationen i Göteborg så blev det i alla fall ett stopp på favoritcafét för en brie-salami baguette. Satte mig och gick igenom lite papper som vi hade fått och fick tiden att gå lite.

Ikväll bär det av till Sjöbo. Vi ska hem till ett par kompisar och äta ostbricka och ha det mysigt :) Ska blir roligt men jag ska inhandla lite inför det där så det känns som att jag bör ta mig i kragen och göra nåt av dagen nu så jag hinner med allt. Skulle ju kunna börja med en promenad ner till jobbet för att kolla mina tider och inhandla den spanska skinkan som jag så gärna vill ha tillsammans med brieosten ikväll :) Yes, det ska jag göra.. så nu kilar jag. Bye!


Saknad

Det är inte klokt vad uttråkad jag är! Så mycket som jag skrivit i min blogg senaste tiden är ju inte alls likt mig..
Satt och kollade lite på blocket bland alla djur som säljs och hittade den sötste lilla kissen man kan tänka sig. Han har ett par år på nacken och måste ges bort pga. allergi. Så fin så fin så fin! Önskar så att jag kunde ha katt igen. Saknar min lilla pärla Wayne så mycket så det gör ont ibland men jag vet ju att jag aldrig kan ha katt så länge jag har Tom. Det är inge kul när man måste välja. Jag borde kanske inte titta på annonserna på blocket för jag blir alltid likadan.. Jag får sån längtan efter en liten sötnos som alltid går omkring här och kommer upp till en när man mår dåligt och som bara ligger bredvid och värmer gott framför tvn. Nej usch va jag saknar min lilla sötnos. Kanske kan åka och hälsa på honom efter jobbet. Beror ju på lite när Tom tänkt komma hem.

Nej nu ska jag snart gå ner till jobbet. Kan lika gärna gå ner lite tidigare och snacka lite skit med dom andra istället för att bara ligga hemma i soffan och undra vad jag ska göra av de sista minutrarna :p

ha de!


Jobb

Idag är magen inte riktigt på humör igen.. svider och har sig lite men det är ju inte alls som i helgen och det är ju tur så jag ska i alla fall ge mig iväg till jobbet kl tre. Ska bara jobba till sju så det är ingen lång dag. Ganska lagom start känner jag :)

Blev lite upprörd igår efter att ha varit ner och handlat på jobbet lite.. Hade fått veta att jag fått en tid på en söndag som jag hade tagit för givet att jag skulle vara ledig på. Det är nämligen så att vi fick en biljett till farsen "Kuta och kör" och vi ska gå på den lördag den helg vi är lediga. Obsververa: den helg vi är lediga. Jag ska gå den 7e så jag förstod det som att jag skulle vara ledig på söndagen. Dessutom skulle vi ut och äta och sen gå på casino efter farsen vilket skulle resultera i en sen kväll på lördag. Så eftersom jag hade förstått det som att jag skulle vara ledig på söndagen bokade jag och Tom in hans födelsedagsfirande då kl två. Men vad händer? Jo min chef sätter 7.30-15 på mig på söndagen. Jag blev lagom glad men har redan lyckats få bort den tack och lov. Men förstod inte riktigt hur han tänkte där riktigt och känner väl inte att det var så snällt heller fast jag vet att han menade väl. Klart jag blir glad för alla extra tider jag kan få men just denna helgen hade jag ju räknat med att vara ledig när han sa så och då kunde han ju i alla fall ha frågat mig. Hur som helst löste det sig vilket jag är glad för så nu kan jag se fram emot den helgen igen :)

Idag har jag varit duktig och gått upp när klockan ringde klockan nio. Eller egentligen var det Tom som ringde precis någon minut innan klockan men upp gick jag i alla fall direkt efter. Har varit ute och gått en kort vända också och hämtat mina biljetter till imorgon. Lite spännande att åka iväg denna gången. Får se vad vi hittar på för nåt intressant imorgon.

Nu ska jag ställa mig vid spisen och laga lite mat. Kyckligen borde ha tinat nu. Idag blir det faktiskt bara kyckling, ris och brunsås. Måste fortfarande vara lite snäll mot magen och inte ta i med kryddorna precis. Ska bli gott gott enligt mig men Tom hurrar väl måttligt. Han är lite trött på kyckling tydligen..

Dags för mat mat mat!
Ha de!

Vart tog tiden vägen?

Nu ligger jag i sängen och tänker lite för mycket igen som jag tyvärr gör lite ofta.. Läste precis i en gammal barndomsväns blogg och såg lite bilder och helt plötsligt undrar jag vart min sån tid tog vägen? Där är bilder på tjejmiddagar, skidresor (åker visserligen inte skidor men ändå), fester med alla vännerna på plats, utomlandsresor osv. Ibland undrar jag hur jag har gått förbi mycket av det i livet. Och hur hamnade jag egentligen i skåne där det inte kommer hända för min del som det är just nu?

Visst har jag varit på massa tjejmiddagar och festat och varit utomlands med vänner men ändå känns det ibland som att jag alltid på ett eller annat sätt valt bort den delen av livet antingen medvetet eller helt ofrivilligt. Saken är den att det alltid hänt väldigt mycket i mitt liv som fått mig att fokusera på annat än kanske mitt dåvarande tonårsliv. Mamma och pappa gick isär och jag skulle välja vem jag skulle bo hos, min kontakt med pappa var skit ett tag, pappa fick leukemi, mamma gick ner i depression, jag var på väg ner i depression men tog mig ur, mamma ställde till det och jag flyttade, mormor gick bort, farfar gick bort etc.. På något vis har det aldrig riktigt varit lugnt i mitt liv. Inte några längre perioder i alla fall och det får väl mig att fokusera på annat än på vad jag ville göra av mitt liv och vad jag vill hinna med.

Ibland funderar jag mycket på mitt liv här i skåneland och hur jag ska få det att bli riktigt bra. Jag saknar Jessie enormt mycket och önskar så att hon kunde bo nära. Då skulle mina tjejkvällar vara tillbaka iaf :)) Här nere är det ju bara Toms vänners flickvänner och Jenny som jag umgås med och som jag eventuellt har tjejkväll med ibland. Det är klart att det inte är samma sak med tanke på att dom alltid kommer vara Toms vänner i första hand. Nej ibland saknar jag mina egna vänner som jag sagt så många gånger förr.

En annan sak är väl att jag gärna vill ut i världen och se mig omkring men jag vet också att jag har valt att flytta ihop med Tom och att jag på så sätt valt att satsa med honom och inte enbart på min egen vilja och önskan. Det är nåt man alltid måste komma ihåg.. man kan inte både ha kaka och samtidigt äta den. Så allt det där jag skulle vilja göra får kanske vänta lite eller så får jag välja bort det helt.. mer än så är det ju inte. Ibland lättare sagt än gjort för känslan finns ju kvar.

Men ibland undrar  jag om jag skulle bli så mycket nöjdare med livet om jag gjorde allt det där jag vill eller flyttade närmare vännerna? Jag menar, jag har det ju faktiskt väldigt bra som jag har det. Jag har ett jobb att gå till även om det inte är perfekt. Finns ju faktiskt många som inte har ett jobb alls... Jag har en underbar lägenhet även om det är en bra bit bort från vännerna.. Jag har en familj i närheten som bryr sig. Och sist men inte minst så har jag en pojkvän som älskar mig oerhört mycket och som gör sitt bästa för att jag ska trivas med min tillvaro.. Så egentligen ska jag vara väldigt lycklig.. hur kommer det sig då att jag inte är det?

Jag vet att den senaste tiden har varit tuff för mig. En resa som varit väldigt lång hittills och som jag hoppas får ett bra slut även om jag tror att det kommer bli ett av de jobbigaste besluten i mitt liv som jag måste ta. Jag vet att jag själv många gånger tillåtit mig att må dåligt eller tillåtit någon såra mig när jag själv kunnat säga stopp! Äntligen har jag satt ner foten ett tag och jag inser att jag faktiskt mår bättre, att jag dag för dag orkar kämpa :)

Många gånger vet jag att jag klagar på Tom. Jag vet att han får ta en hel del skit och jag undrar ibland varför jag alltid måste hitta ett fel? Varför kan jag inte bara vara glad för det positiva istället? Jag ska försöka bättra mig på den punkten!

Åter till vart tiden tog vägen... Jag måste säga att åren går snabbt. Om jag inte gör sånt som jag vill göra inom de närmsta åren är risken att det aldrig blir av heller. Tom var lite inne på om vi skulle köpa lägenhet nu när priserna är nere men jag känner att jag inte alls är redo för det än. Vi har haft det lite skakigt och känner att en lägenhet som binder oss på det sättet inte är en så jättebra idé just nu men det löser väl sig. Jag är ju bara 20 och behver inte rusa med något sånt än. Bara att vi tagit steget och flyttat ihop är stort för båda som bara bott hemma innan.

Nej nu ska jag nog försöka sova lite. Tom har redan somnat här bredvid så jag får väl joina honom.
Ha det gott!

På bättringsvägen..

Det kom snabbt men det försvann lika fort. Redan idag mår jag mycket mycket bättre! Har t.o.m. gett mig ut och handlat idag :) Det var skönt att komma ut lite och jag var verkligen hungrig idag så jag gjorde en fiskgratäng. Lika bra att vara snäll mot magen lite till och låta bli stekt mat och sånt i några dagar.

Jag är glad att jag blev bra så fort med tanke på att jag ska upp till Göteborg på torsdag för nästa kurstillfälle. Håller på med min läxa om brandskydd men jag måste erkänna att det är lite drygt att läsa om det. Tyvärr är det så att texten jag läser upprepar sig hela tiden och att den säger samma sak fast på olika sätt genom 17 sidor!! Men men, jag kämpar och har faktiskt lärt mig en hel del men det är skrämmande vad statistiken visar hur dåligt brandskydd det finns på många av sveriges hotell, vandrarhem och pensionat. Förhoppningsvis är det förbättrat sen texten skrevs.

Vad har annars hänt idag egentligen? Ingenting! Börjar bli lite uttråkad men nu fick jag skriva av mig lite i alla fall.
Ska gå och fortsätta läsa min text nu och sen ska jag gå och hämta mina tågbiljetter :)

Ha det!


Sjuk :(

Ja då ligger man hemma nerbäddad i soffan och tycker synd om sig själv. Förstår inte riktigt hur det blev så men en magsjuka har dragit över mig. Det roliga är att jag jobbade till tre igår och kände inget då. Kom sen hem och var väl bara lite trött i fötterna efter att ha gått en hel dag på jobbet men nej, fortfarande inga tecken på att jag skulle bli sjuk, När det var dags för mat så bjöd vi in Jenny. När hon kom stod jag och höll på med grönsakerna och jag kände fortfarande ingenting men sen vet jag inte vad som hände. Fick ett kraftigt sug i magen precis som när man har varit hungrig så länge att det börjar gå över men sen kommer tillbaka igen. Jag trodde det kom eftersom jag inte hade ätit på flera timmar så jag försökte avsluta maten men det gick inge vidare. Tom fick ta över och sen när vi väl skulle äta fick jag inte ner mycket. Så illa jag mådde och hade så ont att jag inte kunde stå upprätt så det blev att gå och lägga mig. Tom och Jenny gick till ett par kompisar och jag var lämnad till min ensamhet.. och då kom det! Allt blev ännu värre och jag fick spendera lite tid på toa. Fy fan.. Jag som bara hade hoppats på att jag egentligen var vrålhungrig. Så fel man kan ha.

Så resultatet av detta nu då som fortsatte hela kvällen är att jag fick sjuka mig idag och bara ligga och glo på tv. Mår helt klart bättre nu men det gör fortfarande ont. Känner av i ryggen också efter att ha legat ner så mycket. Tom skulle iväg på en grej efter jobbet och kommer inte hem förrän sent så jag fick be Lotta komma hit med lite fil, Det är det enda jag är sugen på och det enda jag tror mig kunna behålla för tillfället. Vi hade verkligen inget vettigt för mig att äta hemma men men, allt är löst nu :)

Skulle ha jobbat kväll idag men blir ju en kväll framför tvn istället. Ska se bonde söker fru - bröllopet. Kan bli lite kul. Tycker det är så härligt att kolla på bröllop så det blev väl nåt positivt mitt i eländet. haha.

Nej nu ska jag försöka få i mig ännu lite fil eller kanske ett knäckebröd.
Ha det gott där ute och passa er för ala magsjukebaciller som cirkulerar just nu!l


Kalas

Idag har jag varit ledig :) Har fått en massa gjort; diskat, städat lite i garderoben, tvättat och dammsugit. Inte så där jättekul men de är måsten här i livet. Tyvärr när jag dammsuger och flyttar på en sittkudde på golvet dyker det fram en (jätte)spindel. Jag som inte är så där jätteförtjust i spindlar hoppar upp i sängen och dammsuger därifrån upp den lilla rackaren som fick gå en tragisk död till mötes i en dammsugare. Det sägs att de är nyttiga och det tror jag säkert att dom är men jag föredrar en extra fluga här och där än att ha de äckliga små sakerna i mitt sovrum. Och varför just där?! Det är inte första gången.. sist var det en i vår byrålåda, hör på den ni! I vår byrålåda!! Och vi bor i lägenhet.. Kan säga att ventilationsfönstret (nästan) aldrig mer står öppet där..

Nåväl.. dagen försvann ganska fort och sen bar det iväg till min faster som fyller år idag, grattis till henne! Det blev god mat och kladdkaka till efterrätt.. Gottit :) Vi tittade även på Let´s Dance :) Hade varit jättekul att ha fått lära sig alla danser som dom har där. Quickstep tycker jag verkar jätteroligt, men även jive. Hur som helst så vet jag inte om jag tycker att röstningen var direkt rättvis denna gången. Det fanns dom som dansade bra mycket sämre än BlondinBella men eftersom jag inte ringde in min egen röst har jag väl egentligen ingen rätt att tycka någonting.. men men, rättvist blir det väl kanske i slutet ändå förhoppningsvis :) Själv tyckte jag att Magnus och Annika gjorde riktigt bra ifrån sig, heja heja! Och lite konstigt är det att juryn inte kritiserade dom ett dugg utan bar gav beröm och så landade poängen på högst 8. Kanske är det inte tillåtet att ge högre så tidigt i programmet? Kanske vill dom att dansar ska känna att det alltid går att förbättra saker så dom inte hamnar i nåt jag-kan-det-här-stadie. Ska bli kul att se vad som händer nästa fredag :)

När vi väl sett klar på tv  så var det dags att bege sig hemmåt. Så klart jag som fick köra hem då Tom ville ta några öl under kvällen. Jättekul att köra men eftersom jag inte kör som mycket numera, eftersom Tom alltid har bilen till jobbet, så var det lite scary att köra i mörkret. Men det gick bra.. Kom säkert fram till Philips syster som var nästa anhalt. Inflyttningsfest där som kanske inte var så livat när vi kom dit. Stannade inte så länge utan det bar hem ganska fort och ja, nu sitter jag här. Jätteskönt att vara hemma i det lugna igen även om det är jättekul att träffa folk :)

Ska nog snart gå och nanna.. skönt att få sova ut lite. Imorgon ska vi nämligen ge oss ut på datorjakt :)
Ha det gott!


Kaos

16 dagar in på det nya året och självklart är ingenting sig likt.. Eller jo, en liten del samtidigt som en hel del vänts upp och ner.. Vad sägs om att inleda året med att nästan bli träffad av en raket, hemmagjorda bomber och få vetskap om en halvbror i Spanien? Ja, det kan väl inte bli mycket annat än kaosartat.

Nyår firades mycket trevligt med Tom, Jessica, Philip och Timothy. God trerätters middag blev det med meny som följer:
Förrätt: Toast Skagen
Huvudrätt: Fläskfilé, hasselbackspotatis, två såser
Efterrätt: Glass, strössel och kolasås

Allt var gottit värre och det var jag och Jessica som var kockarna i köket :) Blev en enkel efterrätt med tanke på att vi skulle vara ganska mätta efter det övriga vilket vi också var! Det var nästan så att vi fick kämpa för att få ner det sista :P
Vi hade till och med unnat oss några färgglada hattar, en pappersduk i silver, massa party poopers och lite serpentiner. Lyckad kväll :) Men när det väl var dags för fyrverkerier bar det iväg utåt i byn. Vi hamnar i Balders Hage och där är det ju galningarna själva som smäller (antagligen) hemmagjorde bomber för det var så man kände att det sviktade i öronen. Sen är det någon som skjuter en raket rakt emot oss och hamnar i busken bakom där vi stod. Självklart var det lite läskigt och stämningen dog ganska snabbt efter det så hem blev det och sen splittrade vi oss och sa godnatt.
Så det blev faktiskt en tidig kväll.. men det gjorde inte så mycket faktiskt.

Dagarna senare bestod mest av en massa grubblande efter att man fått reda på att en halvbror kan existera i Barcelona. Jag vet fortfarande inte om det är helt sant men jag tror inte att det är en lögn. Tyvärr är uppgifterna enormt svåra att få fram så jag får väl kämpa lite till. Det var väl det som vände uppochner på vardagen lite och jag måste erkänna att jag mådde skit i flera dagar. Stackars Tom som försöker finnas vid min sida så mycket som möjligt. Det är alltid nåt som händer och han måste ju ta mitt hemska humör som tyvärr kan uppstå ibland när jag mår dåligt och är stressad.

Nåja, nu har väl det mesta återgått till vardagen. Jag sitter åter igen i kassan och försöker vara så trevlig som möjligt som alltid. Vi har en hel del lustiga kunder faktiskt.. idag var det en kvinna som ville behålla sitta kvitto för att det "kunde ju vara kul att se". Kul? När har ett kvitto någonsin varit roligt att titta på? Antingen så bevisar det bara att man gjort av med en massa pengar eller så är det ett fel som måste rättas till. Nej, kul är det nog inte.. intressant kanske jag kan sträcka mig till.
 
Jösses vad med text jag lyckades få till på att egentligen inte säga någonting. Kanske borde starta en blogg om livet i kassan, en hel del intressant kommentarer, pinsamma situationer och roliga stunder skulle nog snabbt kunna skrivas ner... Nu ska jag joina resten av folket i spelandet av guitarrhero :)

Sweet dreams!

RSS 2.0